Aeroklub Novo mesto

RC Pilotek

Modelarska sekcija pri Aeroklubu Novo mesto je zelo močno zastopana že od samega začetka. Največje uspehe je dosegla na področju prostoletečih modelov F1-A, B, C in H.

Prvi modelarji z radijsko vodenimi modeli so se začeli pojavljati skladno z razvojem RC tehnologije. Sedanja skupina RC modelarjev se je začela na tem mestu formirati leta 2001, čeprav še ne pod okriljem Aerokluba, pa vendar na tej lokaciji.

Leta 2008 smo se skupina 15 članov, včlanili v modelarsko sekcijo AK Novo mesto in avtomatično postali tudi člani Letalske zveze Slovenije.

V letu 2011 se je sekcija RC PILOTI postala samostojna. Sama lokacija nam odgovarja, saj je teren namenjen za modelarsko dejavnost, pa tudi delovanje pod okriljem AK Novo mesto ima svoje prednosti. Hišni mojster nam vedno ko ga pokličemo pokosi stezo katero imamo enkrat letno tudi povaljano. Ob sami modelarski stezi smo si s prostovoljnim delom in lastnimi sredstvi postavili nadstrešek in mize, kar nam omogoča prijetno druženje ob modelarskih tekmah ali srečanjih.

V uporabi imamo učilnico za potrebe sestankov, svojega predstavnika pa imamo tudi v upravnem odboru AK. Trudimo se in precej dela vlagamo v promocijo tega športa, tako da nas je trenutno že več kot 30 članov. Da je naša skupina delovna in uspešna zagotovo pripomore naša enotnost, kolegialnost, odprtost ter ljubezen do letenja.

Ker želimo RC modelarstvo približati tudi ostalim, organiziramo vsakoletno modelarsko srečanje Aerozaprege, tekmovanje v akrobatskem letenju F3A ter sodelujemo na Dnevih odprtih vrat Aerokluba. Udeležujemo se raznih tekmovanj v ostalih klubih po Sloveniji, kot aeromitingov doma in v tujini.

Modelarsko letališče Prečna je postalo pravi jadralni center, ki nudi super pogoje za jadranje ima višinski rekord 1171m Matej P., rekord v trajanju 4h 3min in preletenih 244 kilometrih Uroš Š.

Druži nas lastnost, da nam je vsak ki želi leteti dobrodošel in mu z veseljem pomagamo pri prvih letalskih »korakih«.